Welcome.
I hope my blog finds you well and curious.

 • Roagă-te pentru lucruri posibile.


  Uită răul, rabdă mult, iartă tot.


 • Când toată lumea e transformată, nimeni nu e transformat

    Extras din "Credeau că sunt liberi"
    de Milton Mayer

  Aștepți șocul, momentul șocului, momentul acela în care crezi că ceilalți ți se vor alătura pentru că vor fi șocați, și, în sfârșit, vor decide sa opună rezistență cumva. […] Incertitudinea însă își va juca rolul, aceasta, în loc să scadă pe măsură ce trece timpul, va crește. Afară, pe străzi, în comunitatea ta, “toată lumea” e bine. Nu auzi de vreun protest, și cu siguranță nu vezi vreunul. […] Ți se spune că “Nu e așa de rău” sau “Ți se pare” sau “Bagi panica în oameni”.

  Și chiar bagi panica în oameni. Spui că ce se întâmplă acum va duce la asta și la asta, dar nu poți demonstra. Desigur ăsta e începutul, dar cum poți să știi sigur că ăsta e începutul dacă nu știi care e sfârșitul, și cum poți să știi, sau măcar să presupui, care e sfârșitul?

  Iar momentul șocului, acela când speri că mii sau sute de mii ți se vor alătura și vor protesta, marele șoc nu vine niciodată. Aceasta e dificultatea. Dacă ultimul și cel mai rău lucru pe care regimul l-ar fi făcut ar fi venit imediat după primul și cel mai neînsemnat, mii, poate milioane, ar fi fost șocați […] Desigur, însă, nu așa se întâmplă lucrurile. În realitate, de când începe și până la final ai parte de sutele de pași mici, unii imperceptibili, fiecare în schimb pregătindu-te să nu mai fii șocat de următorul.

  Într-o zi, prea târziu, principiile, dacă vreodată le-ai avut, vin toate grămadă peste tine. […] și vezi cu ochiul liber că totul, totul s-a schimbat, s-a schimbat complet chiar sub privirea ta.

  Acum trăiești într-o lume plină de ură si bazată pe frică, iar cei ce urăsc și se tem nici nu știu că urăsc și se tem, când toată lumea e transformată, nimeni nu e transformat.


 • How to #cancel Amazon: stop buying from Amazon. How to cancel human beings: create monster stories, trash legacies, erase their names from books, rewrite history, reinterpret everything they said, launch media storms to filter anything contradicting narrative. Hmmmm.

  How people cancel people: stop replying to their texts. How media cancels people: constantly roll non-news about person, make up lies by omission or outraging interpretations in opinion editorials, obsessively associate person to undesirable anything, be relentless.

  How citizens cancel politicians: vote them out. How politicians cancel politicians: sex scandals, fake pious poses, dig trash from forgotten history on friendly media, sickeningly oppose good things to make them look bad, sex scandals.


 • And, in the end, it simply isn’t worth
    Your while to try and clean your life away.
  You can’t. For, everything you do or say
    Is there, forever. It leaves evidence.
  In fact it’s really only common sense;
    There’s no such thing as nothing, not at all.
  It may be really very, very small
    But it’s still there. In fact I think I’d guess
  That “no” does not exist. There’s only “yes”.

  Yes (2005)


 • I sometimes feel that with “status” comes the permission to weave phrases and the patience reading them requires. If people think you’re having enough authority, they’ll have more patience for you to explain.

  For everyone else, we require a sort of grunt writing style. Arguments like “people don’t have time”, “conclusion first”, short sentences, shorter sentences!, be concise and so on, are all super common.

  What would we want more? Clarity or simplicity?

  I agree that shortform and on topic clarity is a huge helper, but I feel there are countless more times where not treating things like fleeting feed items gives one’s brain the chance to be bright.


 • 2021 code feels like we’re running on 64KB of memory and the compiler needs to fit as well.

  Image


 • “You’ve disgraced this country in the eyes of the world, and my inclination is to lock you up,” Judge Reggie B. Walton said to defendant Anthony Mariotto – CNN says. The level of hypocrisy is comical. Does that judge think that is USA’s problem in the eyes of the world?

  How about ruining countless democracies and replacing them with military coups? How about stripping resources of countries to the bone and then leaving? How about abducting people and keeping them locked up in illegal facilities? How about embargoes? How about inventing wars?

  I cannot believe the depth of disillusion some people are willing to dive into. How about you stop treating “institutions of democracy” as holy sites? When I was reading the judge’s cry for replacing the will of the people with the will of the mob I laughed out loud.

  Who is he talking to? Which will of the people? The one lobbied out of existence? The one ignored for decades? The one fabricated through the media consent manufacturing? The broken will of the people that wins elections? The aspirational will of the people cast aside by elites?

  If judges in the USA believe that the image problem of the USA is the capitol riots that is a problem that, again, affects all subjects of the US Empire we all live in.


 • Există un nene care e șef de spital de boli infecțioase la Timișoara. Pe Hotnews e un articol in care el spune ca “pacienți cu COVID-19 ajung la spital cu forme severe, deși spun că sunt vaccinați”. Omul este atât de sigur ca vaccinul e perfect încât iese in spațiul public și da vina pe breasla medicilor de familie care de corupți ce sunt se prefac ca vaccinează. Ce om. De vanzari. Agentul lunii.

  Deci cum o fi asta. Dacă specula Ion Cristoiu sau CTP, sau care sunt înlocuitorii lor din generația Millennials, era OK. Dar Cristian Oancea e manager și urcă spitalul pana la cer. Unde e rezervarea profesionistului? Unde e “the science” in care sa credem? Speculații? Pai așa poate sa vina apocalipsa Zombie și tot medicii de familie sunt de vina. Mda. Si tot in articolul ăla apare Dl Gindrovel Dumitra care spune ca dacă un medic de familie ar accepta sa falsifice actul vaccinării, tu cel mafiot ai plăti doar costul vaccinului. Ha ha, doamne! Nici nu merita sa pun link.


 • Primarul e supărat pe noi și nu ne asfaltează strada. Așa a zis viceprimarul, ca e supărat pe noi ca nu l-am votat și că am făcut “gură” când era el în campanie. Așa am auzit că a zis viceprimarul. Adică așa mi-a zis cel care a vorbit cu cel care era în hol și i-a auzit vorbind pe doi care așteptau să intre la șeful de la sistematizare care le spusese lor mai demult ca a auzit de la finul primarului ca a zis vicele. Stiu, daca stați in oraș genul asta de fraza nu e comuna, dar la comuna e foarte comuna.

  Prin sat trece un drum județean. La intrarea in sat e drumul național, care merge pe langa câmpuri aurii si pădurici mici. Acolo poliția stă cu radarul să vadă daca mergi cu cincizeci la oră pe tărâmul nimănui, unde nici vântul nu stă pe loc. În sat, în zona rezidențială, de treizeci la oră, între case, n-am văzut, n-a existat, nu s-a inventat, radar, și evident se circulă cu optzeci. Când s-a terminat zona rezidențială, cu o sută douăzeci, că e drumul bun.Anul ăsta ne-a adus sens giratoriu. Eu îl aștept de opt ani. Oamenii din sat, de o viață. Ca să îți iei ceva de la magazinul cu lucruri care trebuie la curte era o acrobație. Traversarea drumului național pe trecerea de pietoni e o treabă pentru oameni în putere. În plus, și pentru oameni religioși, care beau aghiazmă dimineața ca să se apere de înjurăturile și blestemele șoferilor în drum spre Bulgari, care ajungeau puțin mai tarziu pentru că “n-avem autostrăzi”.

  Cu fonduri europene primăria a asfaltat noua stradă a Viitorului. Este într-adevăr a viitorului pentru că în viitor va fi ceva acolo. Gen, țipenie de om. Acum e: câmpul, o plantație de varză, multă pârloagă, asfalt pe strada Viitorului, asfalt pe străzile adiacente, care se termină într-un neant impresionant și iluminat public. Iluminatul iluminează interesul imobiliar, și câmpurile deja parcelate în locuri de casă. Viitorul vuiește a vânt de câmp.

  “Mergeți până o sa vedeți un post de santinelă dezafectat”, este indicația pe care o dau curierilor care nu cunosc zona. Am spus-o de atâtea ori încat nu am cum să nu ma gândesc la santinela dezafectată din postul dezafectat. Băsescu a dezafectat-o, cu tăierile lui de buget. Mă întreb dacă cei care trec pe la santinela dezafectată în drum spre a polua râul cu deșeuri de toate felurile, menajere, efemere, vidanjate, demolate, dezmembrate, primesc aceeași indicație de la patronii lor “Mergeți până o sa vedeți un post de santinelă dezafectat și îi dați înainte că nu vă vede nimeni”.


 • The end.