Semnificatia numarului personal 1

Numarul unu este preocupat in special de final. Pe el nu il prea intereseaza pasii intermmediari, si din aceasta se naste si cea mai mare provocare a numarului 1.

Cei care au ca numar personal 1 au un avantaj de care probabil ca putini sunt constienti: dispun de cea mai mare forta de atractie atunci cand aplica “secretul”, adica legea atracției.

Numarul unu se spune ca este numarul conducatorilor, al liderilor sau al sefilor de orice fel. In realitate datorita celorlalte numere din configuratia personala foarte putini 1 ajung sa fie cu adevarat in fruntea a ceva, de aceea o persoana cu numar personal 1 trebuie macar sa ajunga liderul propriei persoane si seful propriei vieti.

Numarul unu va fi mereu cel care gaseste solutia, nu solutii. Numarul unu este capabil de o deosebita focusare asupra scopului si are capacitatea de a-si reprima cu succes sentimentele pentru a se apropia mai rapid de telul dorit. Insa la numarul unu este foarte importanta recunoasterea de catre ceilalti a calitatilor sale de lider, pentru ca acesta sa poata fi lider.

Spre deosebire de numarul 8 care este preocupat exclusiv de recunoasterea sociala a statutului sau material, numarul 1 are nevoie de confirmarea laturii sale sociale. Asta se intampla deoarece cei cu numar personal 1 au si cea mai mare capacitate de a fi singuri si uneori chiar isi creaza accidental o singuratate nedorita.

Numarul 1 insa nu este un singuratic precum 7 si de multe ori cade capcana operei sale si considera ca poate trai separat fara sa realizeze ca implinirea sa se poate manifesta numai in jurul altor oameni.

Oamenii guvernati la nastere de numarul 1 au tendinta de a isi gasi parteneri pe care sa ii poata domina. Daca este vorba de barbati e mai usor de dus, insa cand este vorba de femei lucrurile se complica deoarece cutumele sociale cu care barbatii cresc ii vor face foarte dificil de dominat in relatie. Nu este vorba de dominatie sexuala ci de o impunere eleganta (leadership) a directiilor in viata pe care cuplul sa o apuce.

Deoarece numarul 1 are cea mai mare capacitate de atractie atunci cand in mod constient se folosesc de legea atractiei, tot ei sunt cei care blocheaza cu succes de multe ori lucrurile care nu le convin sau care cred sincer ca sunt nepotrivite pentru directia lor; ei vor atrage evenimente care sa blocheze un proiect la fel de bine precum si evenimente care sa dezlege un proiect.

Numarul unu nu are mare noroc la bani. Banii ii fac aproape intotdeauna ca mijloc de atingere a unui scop si daca un numar 1 nu are bani este pentru ca nu are un scop in care banii sa joace vreun rol. Se mai intampla ca vreun numar 1 influentat de vreun 5 in configuratia persoanla sa fie total rupt de aspectele materiale ale proiectelor pe care le intreprinde si de aceea sa cada in capcana boemiei.

Pentru un numar 1 o viata boema este probabil cea mai mare risipa de talent. Insa in acelasi timp un numar 1 cu o viata boema este cu adevarat un spectacol de privit si daca e plin de merit divin pe planeta asta atunci o sa fie cu adevarat o poveste frumoasa.

Ceilalti, cei care nu vor avea prea multa boemie, se vor lupta o viata cu afirmarea si re-afirmarea rolului lor de sefi si de lideri oriunde se afla: in sufragerie, in bucatarie, in grupul de prieteni sau un grupuri de necunoscuti.

Daca numarul 1 este in configuratia persoanala pe post de destin atunci lucrurile devin cu adevarat problematice si asta nu pentru ca omului i-ar lipsi ceva sa isi indeplineasca destinul, ci pentru ca societatea este un blocaj in sine in realizarea destinului personal, iar societatea este locul unde exista liderii. Astfel omul cu destin de 1 dar cu numar personal de alta factura va fi in permanenta perceput de ceilalti ca suboptim pentru pozitia de lider. In asta si consta solutia, ca intotdeauna, in acceptarea faptului ca un lider trebuie sa straluceasca mai intai in interior atat de tare incat stralucirea sa iasa prin carapacea exterioara data de celelalte numere din configuratia personala.