Fericirile Cristice si samsara de toate zilele

Ok, asta e abstracta rau. V-am avertizat.

FERICITI CEI PRIGONITI PENTRU DREPTATE, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR
Daca esti principial nu ai nevoie de beneficiu. Incompatibilitatea notiunii de dreptate principiala (prigoniti pentru …) cu principiul rasplatei (ca a lor este …) ne arata ca samsara este abstracta. Adica in momentul in care ai inteles ce se intampla samsara trece brusc la un nivel de abstractizare mai mare, mai greu de inteles, si tot asa pana timpul iti termina cautarea. Nu lua cheile imparatiei caci cu ele te vei incuia singur pe dinauntru.

FERICITI FACATORII DE PACE, CA ACEIA FIII LUI DUMNEZEU SE VOR CHEMA
Pacea nu este tangibila si de aceea mereu ea se bazeaza pe un compromis defavorabil pierzatorului. Un fiu al lui Dumnezeu face o pace dar tratatul de pace este o negociere, de aceea samsara este nedreapta. Negocierea este un targ in care cineva mereu pierde. Nu te impauna ca descendent direct din Dumnezeu ca sa poti vedea cat de mare e nedreptatea pe care o faci, inainte sa o ratifici.

FERICITI CEI MILOSTIVI, CA ACEIA SE VOR MILUI
Mila genereaza alta mila. Schimbul de mila intr-un univers guvernat de teoria haosului descrie samsara ca pe un fractal. Teoria haosului ne explica ca generarea unui intreg sistem aparent complex si haotic poate porni de la cateva interactiuni simple iterate si re-iterate o perioada. Legaturile intre oameni aparent aleatoare si complexe de fapt sunt bazate pe un set de interactiuni mostenite fatidic in detrimentul claritatii propriei vieti. Nu te milui fiindca mila primita azi te va preschimba maine in miluitor, si tot asa pana o sa pierzi inceputul.

FERICITI CEI CURATI CU INIMA, CA ACEIA VOR VEDEA PE DUMNEZEU
Curatenia inimii este iluzorie. Numai cu inima pura il vezi pe dumnezeu dar pe fundal se deruleaza un subconstient propriu incontrolabil, astfel, samsara este o ghicitoare. Subconstientul este pe pilot automat si, in stare de veghe, ancorat in realitate, nu stii ce se desfasoara din itele mintii neauzite. Astfel, cand ajungi sa te uiti la Dumnezeu esti intampinat de un Sfinx antic care te incurca cu ce s-a desfasurat cand tu nu ai vazut. Nu cauta sa vezi pe Dumnezeu cand inca nu te vezi pe tine ca sa nu aluneci in abis.

FERICITI CEI CE FLAMANZESC SI INSETEAZA DE DREPTATE, CA ACEIA SE VOR SATURA
Dreptatea este reala numai pentru o fiinta omniprezenta si atotstiutoare. A fi insetat de dreptate nu este indicat cand toata viata ai o perspectiva subiectiva, aceasta fiind cauza pentru care samsara este karmica. Flamanzirea dupa obiectiv in timp ce esti inchis intr-un unghi senzorial subiectiv – doar tu simti ca tine – face ca obiectivul sa fie indoielnic si te predispune catre eroare. Eroarea se plateste, la fel ca si succesul, fiindca ambele provoaca schimbare iar schimbarea lumii pe care o faci tu te va schimba pe tine in proportie egala: karma. Nu te satura de dreptate ci ramai flamand ca sa nu ti se dea inapoi dreptatea pe care ai facut-o.

FERICITI CEI BLANZI, CA ACEIA VOR MOSTENI PAMANTUL
Mostenirea promisa este natura, deci totul fara valoare subiectiva adica resurse nu avere. Cei blanzi vor mosteni, dar parintii sunt saraci si fara de avere, in acest sens samsara este nesfarsita – nu exista “sfarsitul lumii”, cineva, un bland va continua de la zero sa munceasca pamantul ca sa scoata valoare subiectiva din el, averea risipita de fii sai despotici. Nu mosteni ca vei munci inzecit mostenirea.

FERICITI CEI CE PLANG, CA ACEIA SE VOR MANGAIA
Alinarea te aduce inapoi pe linia de plutire. Plangi si te mangai dupa deznadejde si violenta fiindca samsara este dureroasa. In asta isi are radacinile credinta in suferinta ca mantuire. Nu te mai mangaia si asa macar nu o vei mai lua de la capat.

FERICITI CEI SARACI CU DUHUL, CA A LOR ESTE IMPARATIA CERURILOR
Sarac cu duhul este omul neinitiat. Daca cel sarac cu duhul asteapta transcendenta atunci el este separat organic de complexitatea si frumusetea lumii din jur, in sine samsara fiind o minciuna, pacaleala sarpelui din pom. Neinitiatul nu vede mecanismele minciunii si nici pe unde sa iasa din ea. Nu astepta sa vina imparatia la tine, ci mergi tu spre ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.