Cercurile sociale

Lumea este facuta pentru interactiune, pentru cooperare, pentru socializare si constientizarea existentei celorlalti, pentru ca fara de astea nu ar putea fi pentru reproducere care este in final activitatea de baza, ipoteza primordiala.

Reproducerea este pariul vietii in fata timpului si, pana acum, il castiga. Si pentru ca nu se poate decat social, altfel ratezi toata incantarea, este nevoie de un tip de rationalizare a relatiilor.

Cercurile sociale sunt 7, cele 7 cercuri fiind:

Cercul:

7. al oamenilor
6. al cunostintelor
5. al afinitatilor
4. al experientelor
3. al principiilor
2. al intimitatii
1. al devotiunii

Moneda pentru cumpararea trecerii dintr-un cerc in altul este increderea.

Increderea poate fi, in functie de cerc:

7. sceptica
6. circumspecta
5. toleranta
4. permisiva
3. circumstantiala
2. conditionata
1. neconditionata

Oamenii din fiecare cerc sunt grupuri de

7. semeni
6. cunoscuti
5. parteneri
4. prieteni
3. camarazi
2. iubiti(te)
1. maestri

Seiful cu incredere se sparge cu finetea manipularii, dar cheia seifului este sacrificiul.

trust fortress

Poate va intrebati de ce iubirea este asemanata cercului 2 cand se spune ca iubirea este neconditionata. Poate. Ei, iubirea nu este neconditionata decat daca este reciproca si astfel este conditionata inainte de a fi neconditionata.

Manipularea cea mai fina, hotul experimentat care asculta cifrul seifului cu incredere, este cea care da impresia de sacrificiu. Restul manipularilor sunt mai zgomotoase, dar le aud doar cei care sunt constienti de existenta seifului cu incredere pe care il au in suflet. Nesupravegheat aceste este tinta fiecarei fiinte pe care omul o va intalni.

Liderii spirituali intotdeauna se sacrifica. Fie cu adevarat au avut o experienta de martir, fie proclama ca au atins transcendenta dar se sacrifica pentru binele celorlalti si raman aici ca sa transmita invatatura lor.

Cei care sunt constienti de seiful lor de incredere ar fi bine sa fie atenti la inflatie si sa nu imparta increderea in stanga si in dreapta fiindca, asa cum ne invata istoria, numai lipsa unui lucru genereaza valoarea acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.