Umblu liber de 3 luni!

In ianuarie scriam un articol controversat pe UL despre a avea sau nu copii dintr-o alta perspectiva. Raspunsul a fost uimitor de bun asa ca am continuat sa scriu, multumesc Petru, si iata am facut 3 luni de postari musafir pe Umblu Liber.

Fiind un post aniversar ma gandesc sa mentionez pentru posteritate pe ce teme am scris pana acum, in ordinea publicarii:

Inca nu vreau copii

[…] imi doresc sa am un copil care sa poata fi liber, dar eu cred cu tarie, datorita experientei proprii, ca un copil este in mare parte conditionat de copilarie. De aceea ma raportez la ce copilarie pot eu oferi viitorului meu copil, nu la ce adult ar putea deveni viitorul meu copil.

Dupa razboiul spiritual, multi viteji se arata!

Ce-ar fi sa recunoastem, sa ne recunoastem, noua insine atat, in privat, ca undeva, intr-un coltisor mic al inimii, chiar si unii dintre cei sceptici, am sperat sa vina Dumenzeu din cer si sa rezolve toate problemele, dar toate, nu cateva, sa ne trezim dintr-o data intr-un Rai transcedental asa cum meritam sau sa vina odata apocalipsa aia ca sa aiba si supravietuirea asta macar un sens?

Avangarda spirituala

[…] iar noua avangarda spirituala numeste plata pentru informatia pe care o mijlocesc “investitie”. Adica pentru 500 de euro materiali investiti azi ai la final 30000 de euro spirituali cu care sa il mituiesti pe Charon ca sa treci raul mortii. Viclesugul e ca in general mortilor le ajungeau doi banuti de aur, asa ca bursa aceasta la care se investeste in evolutia spirituala este pare-se extrem de speculativa.

Izgoniti in pribegie

Ma uimeste cat de tare sunt pacaliti oamenii de efectul de cutie. Vad in jurul lor pudeli coafati, un pic de asfalt curat, catering si apa rece la dozator si traiesc senzatia ca asa este peste tot.

Normalitatea, un lux

Este normal sa nu ai, nu sa ai.

Papa si autobuzul

[…] privind peste zidul schismei si singurul al rusinii, care a mai ramas, la fratii catolici ni se dilata pupilele de uimire cand vedem “ditamai papa” in autobuz si in metrou.

Daca vrei, poti

[…] Fii putin atent doar fiindca vointa uneori ia forma poftei cea aducatoare de goliciune, alteori ia forma princiipiilor ce-ti blocheaza energia vietii.

In final, va invit sa urmariti Umblu Liber unde noi aventuri in lumea luciditatii spirituale isi vor croi drumul pe email la Petru :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.