7 articole – numar magic

Am mai facut in trecut o revizie a articolelor publicate pe Umblu Liber si am vazut ca raspunsul a fost exceptional. Asadar, iata o lista cu ce idei m-au bantuit – in general de interes general – si pe care le-am postat pe blogul lui Petru Stratulat. Unele merita citite daca ati ratat anuntul pe iluzia.org, macar si pentru un zambet (vezi Despre prostie) dar si pentru perspectiva (vezi Neuronii oglinda).

Neuronii-oglinda

In acest articol am surprins o conexiune interesanta intre o functionalitate mai putin cunoscuta a creierului si un anumit tip de comportament social introvertit. Ceea ce este o binecuvantare in general, poate fi uneori un blestem. Probabil cel mai recomandat articol al meu de pe UL pana acum 🙂

Corectitudinea politica

In acest articol mi-am dat silinta – nu pot spune ca am si reusit – sa exprim o opinie personala favorabila ideii de corectitudine politica.

Despre prostie

Pana si cel mai avid critic de pe UL a fost de acord cu cele 4 probleme legate de prostie, descrise mai mult ca exercitiu de umor decat ca solutie.

Ispita Puterii

Desi la prima vedere omul obisnuit este lipsit de putere, in realitate cu totii avem mai multa decat ne dam seama si, din pacate, aruncam cu ea la gunoi cand o folosim ca sa ne fie bine pe loc, trecator si neconstructiv.

Mitul energiei ieftine

Nu mai stiu ce documentar trambitat despre venirea extraterestrilor cu mega, ultra tehnologii m-a “scos din sarite” de am scris acest articol. Este deja obositoare aceasta promisiune reinnoita an de an: energie verde, regenerabila, gratis si individuala.

Tutunul, mahoarca sau doar o planta

Nu este vorba de tutun, desi asa pare. Este despre cat de bun este binele suprem cand pui in balanta efectele pe termen lung ale unor legi fara viziune.

Show gay – acceptare si normalitate

Mda, un subiect pe cat de fumat pe atat de … incitant? Un thread foarte lung de comentarii ar zice ca da. Despre prestatia Romaniei la Eurovision, in urma unei intrebari a lui Moise Guran la radio.

Incerc sa tin cat mai diversa paleta de subiecte despre care public pe UL pentru ca aici sa concentrez pe cat pot un alt tip, mai specific, de articole.

Cam atat momentan si va multumesc! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.