Nuantele raului

Noua oamenilor nu ne plac lucrurile negative pentru ca in general reprezintă ‘raul’. Binele pe de alta parte este mereu pozitiv. Nu știm încă între care bine si care rău este o reala diferența si deși am mâncat mărul acela picam cu brio cand trebuie sa identificam binele de rău. Iată o lista ce poate de de ajutor, uneori, in epopeea vieții noastre.

Opusul fericirii este depresia. Opusul bucuriei este tristetea.

Deși oamenii pun in antiteza fericirea si tristetea, ele sunt pe niveluri diferite si atunci cand o obții pe una nu scapi automat de cealaltă. Astfel este posibil sa fii înconjurat de oameni care îți sunt pe plac si sa te bucuri sincer de fiecare clipa dar asta sa nu te ajute prea tare cu depresia, fiindcă nimic din toate astea nu te face mai fericit. Tristetea este trecătoare si sporadic toți oamenii au parte de ea chiar pentru motive simple – ploua afara si nu mai plec la mare. Depresia in schimb odată declansata durează mult si este atât de profunda încât este nevoie de o adevărata reconsiderare a propriei experiente pentru rezolvarea sa. In funcție de cât ești de putin fericit (altfel spus cat de departe este de starea de fericire) pe atât esti de deprimat. Cand ai nevoie de Prozac sigur îți face bine si un indrumator spiritual.

Un om care nu are forța este frustrat. Un om care are forța si nu o folosește este slab.

Poate va suna ciudat, insa slabiciunea este o alegere nu o caracteristica. In schimb frustrarea se naște din constientizarea lipse forței, astfel este o consecință a acestei lipse.

Mila este opusul iubirii, nu ura. E bine de considerat.

Ura este un sentiment gresit ce acompaniaza dragostea, atunci cand emotia dragostei este insotita de ganduri negative, senzatia apartenentei, a comuniunii cu celalalt duce la un sentiment de ura.

Un exemplu concludent este cand un om isi uraste o parte a corpului pentru ca gandeste ca acea parte este vinovata pentru insuccesul sau.

In realitate, oamenii cu discernamant nu urasc. Dar de mila tot nu scapa. Daca stiti oameni care odata s-au iubit si acum sunt dusmani de moarte din cauza urii ce si-o nutresc, poate se lumineaza vreunul dintre spirite cu informatia asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.