Sfaturi pentru mine

Tu.

Esti o interferenta, o intalnire intre voia lui Dumnezeu si prezenta Sa. Prin viata esti purtat de unda care te-a creat.

Nascut sa existi la granita uneori invizibila intre predispozitie si predeterminare, alegi constant ceea ce prin esenta sa este in rezonanta cu propria natura.

Nu alege sa te schimbi.

Nu incerca sa reusesti sa te schimbi.

Vezi ce esti.

Nu crede nimic care iti spune “cine” esti. Tu esti.

Vezi ce esti. Dincolo de a afla, fa in asa fel incat sa vezi, cand te gandesti la tine, sa vezi ce esti.

La inceput a fost cuvantul. Tu esti parte din cuvant. Esti declinarea practica a conceptului abstract ce te defineste. Afla ce esti.

In viata ta, indiferent de durata ei sau de gradul tau de participare in ea, vei intalni doua situatii: predeterminari si predispozitii. Aceste doua varfuri ale undei ce te poarta genereaza alegerile si conincidentele.

Alegerile sunt gestul de participare. Daca vrei sa afli cat de mult participi, cat de mult existi, cat de mult te bucuri de propria viata, cauta sa stii cate alegeri ai facut. Fii constient de ce alegi. Este placut si face ca evenimentele sa aiba sens.

Fereste-te de obisnuinta. Aceasta iti va deghiza alegerile in destin.

Coincidentele sunt evenimentele care misca firul vietii mai departe.

Alegerile sunt o suma de incarnari ale propriilor predispozitii, conincidentele sunt o suma de incarnari a propriei predeterminari.

Afla ce esti si fii tot ceea ce esti. Asta inseamna sa fii desavarsit. Probabil cel mai des nu vei fi mai mult decat ceea ce poti fi, dar nici mai putin decat ceea ce esti.

Bucura-te de viata. Contine elemente care nu exista decat in cadrul ei. Nu iti fie teama.

Invata diferenta intre teama si frica. Teama duce la ezitare, frica duce la blocaj. Te vindeci mai greu de teama decat de frica. Teama este insidioasa, nici nu stii ca este acolo. Frica este robie si se face simtita instant.

Frica este rosie.

Teama este verde galbuie. Precum o frunza pe moarte. O oscilatie infinita ce produce pierderi de energie masive.

Nu fii temator nici pentru tine, nici pentru altii.