Bunastare din luciditate

Deci, oameni buni sa ne lamurim odată.

Religia este o experiența, feminismul este o filosofie, capitalismul este un sistem, democratia este un experiment social, sexul este un atribut, sexualitatea este un adjectiv, libertatea este o proprietate, adevarul este un concept, posesiunea este o conventie, puterea este o acțiune, existența este o activitate.

Cunoasterea naturii lucrurilor te ajuta sa pui întrebările potrivite: cum sa exercita puterea, cum se practica existența, de care sex, ce fel de sexualitate, cum se declina adevarul, câtă libertate, funcționează capitalismul, este benefica religia, ce putem aplica din feminism, ce rezulta din democrație, cine susține posesiunea.

Întrebările potrivite deschid mintea către argumente, către soluții, către descoperiri, către axiome, către progres, către acceptare, către schimbare, către evoluție.

Daca inoti într-un talmes balmes al sensurilor si interpretarilor vei cauta, si, mai rau, vei gasi, răspunsuri corecte la întrebări gresite. Daca sensurile de mai sus nu sunt perfecte fa efortul de a le imbunatati înainte de a le critica. Critica este eficace când este constructiva, dar si mai si când obiectul ei este desavarsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.