Despre legea maidanezilor

Am facut aici un sumar al noilor reglementari legate de noua lege a maidanezilor. Este interesant de parcurs pentru ca din cauza subiectului fierbinte al eutanasiei celelalte prevederi sunt ignorate. Insa ele sunt acolo si conteaza foarte mult.

Eu cred ca legea cum e ea acum, in sfarsit, autentifica faptul ca eutanasia nu este buna si nu este pozitia generala a acestui popor si de aceea noile modificari introduc eutanasia ca solutie DAR cu maximul de precautii posibile avand in vedere situatia curenta. Nu putem critica legea doar pentru ca avem dubii despre aplicarea ei. Si nici nu cred ca activismul radical este bun pentru ca distruge munca activistilor realisti.

S-ar putea totusi cu noile prevederi sa avem mai multi caini pe strada. Amenzile gigantice pentru nedeclararea cainilor, nesterilizarea lor si pedeapsa cu inchisoarea pentru abandon este posibil sa cauzeze o gramada mare de caini aruncati pe strada inainte de a putea fi identificati. Daca eutanasierea nu se aplica datorita intereselor financiare ale unor corupti dar celelalte prevederi da vom avea o problema mai mare decat cea cu care am inceput.

Ar fi trebuit ca primariile sa fie obligate sa identifice cainii din raza lor din usa in usa nu pentru ca este normal ci pentru ca asta e poporul. Ar fi fost scump acum dar mai eficient pe termen lung. Ar fi trebuit ca promovarea si incurajarea adoptiilor sa fie un program national de comunicare, sau macar local pentru orasele care inca mai au aceasta problema. Nu era elegant avand in vedere ca nu exista unul pentru copii dar facem pentru caini, dar nu este nici corect rationamentul de a nu actiona in privinta animalelor corect pentru ca noi oamenii nu stim sa ne ajutam singuri si sa ne adoptam copii. Daca noi oamenii am fi mai cu stea in frunte ne-am adopta singuri copii orfani mai ales in randurile celor instariti din societate.

Eu zic ca este un progres, sper ca normele metodologice de aplicare sa aiba sens si sa fie bine gandite astfel incat spagarii si coruptii din jurul primariilor indiferent de provenienta lor sa nu mai poata dezvolta activitati profitabile.

Daca vrei sa omori o coruptie la nivel institutional trebuie sa eviti diverse modalitati de obtinere a profitului de catre cei implicati.

Sunt 4000 de unitati veterinare in tara. In multe unitati veterinare sunt mai multi medici veterinari. Daca sterilizarea unui maidanez ar fi sa zicem un fel de munca cu titlu de impozit in 10 luni se puteau steriliza 80000 de caini cu un caine la doua saptamani per unitate veterinara. Fara bani. Nu suna capitalist dar sunt foarte multi veterinari incepatori care castreaza caini cu proprietar ca sa isi faca mana. Poate e o prostie dar nu cred ca e asa de rea. Nu trebuie, de asemenea, sub nici o forma deturnati bani din bugete catre ONG-uri. Activitatea de strangere de fonduri este fundamentala pentru orice activist iar cei ce se opun proiectului rosia montana pe banii lui Soros va pot confirma 🙂

Alte idei?

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.