Cine cauta

Pe masura ce adolescenta cu buletin face loc perioadei de angajat cu carte de munca, unii oameni trec prin adanci momente de criza existentiala. Motivul pare a fi golul larg dintre avantul plin de posibilitati al inceputului de viata inecat metodic de monotonia secventiala a mijlocului de viata.

Aflati in aceasta situatie oamenii reactioneaza initial dupa nevoi si in final dupa posibilitati. Discrepanta dintre aceste doua fete ale monezii “Cunoaste-te pe tine insuti” naste tensiunea sufleteasca cu care se traieste o viata intreaga. Ca un fir de undita intins, aceasta tensiune se muleaza intim pe tiparul afectiv al fiecarui om, luand forme de o impresionanta variatie: ignoranta, depresie, pragmatism, habotnicie, negare, automatism, victimizare, persecutie, vanitate, materialism, blazare, variante ale acestora si nenumarate combinatii ale lor.

Aceste forme de dedublare spirituala sunt din nefericire neloiale creatorului lor si pe masura ce se maturizeaza atenteaza la individualitatea omului ce le gazduieste. Tot din nefericire, pentru corpul lumii de aceasta data, o majoritate covarsitoare si tacuta renunta fara lupta la propria natura, cedand lent constiinta existentei in avantajul unei plasmuiri iluzorii. Insa o minoritate tacuta are parte de neplacuta experienta a luptei cu propria persoana in incercarea de a-si conserva propriul sine.

Acestia cauta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.