Oricum, noi pierdem

Ce, vi se pare negativist titlul? Pai cum sa nu fie. Dupa cateva marsuri pe degeaba, adica lipsite de orice fel de rezultat, dupa ce speranta devine eveniment monden si determinarea fitza hipstereasca, dupa ce ignoranta este singura carte jucata de cei carora li te adresezi urland pana la epuizare in piata mare, increderea initiala se mai dilueaza. Incepi sa iti pui problema ca nu te aude nimeni sau ca nu te aude cine trebuie, sau, poate – mai rau, te aude cine trebuie dar mesajul tau nu conteaza.

Mai trece o duminica.

Si uite asa viata te prinde din urma si in loc de doua zeci de mii mai sunt sapte mii, cinci mii, cinci sute … si iti pare rau ca ai avut oarecum o intuitie prematura a unui foc de paie la care te uitai cu ochi de copil ca la o adevarata miscare sociala, o trezire a spiritului civic si cate si mai cate …

Dupa pauza si din exterior, cu mintea ocupata de probleme imediate, imi pare ca s-a cristalizat problema cam prost: Chevron o sa fractureze in sist cel putin cat au in contract, iar Gabriel a fost de la inceput un soi de Ponzi pentru tras clapa pe burse investitorilor care nu stiu cine sunt “afaceristii” din Romania – tara cu politicieni de calibru african, aflata prin voia divina in Balcani si care din umor divin se lauda cu Dacii drept stramosi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.