Motivatia salvarii

Dan Tapalaga intreba pe Facebook protestatarii “De ce protestele trebuie aparate si, eventual, continuate?”

De ce trebuie protestele continuate si eventual aparate?

Da, m-am jucat putin cu intrebarea lui, protestele in mod cert trebuie continuate. Daca sunt aparate sau nu depinde de foarte multi factori, si cred ca a spune ca “trebuie aparate” le fura din autenticitate.

O cauza este un principiu la nivel inferior. Cauza este modul in care un principiu este perceput de mase, de instinctul comun, de simtul acela abdominal care iti spune ce sa faci in momentul imediat. Poate intelectual principiul ecologiei, de exemplu, misca mai greu oamenii. Dar cauza Rosiei Montane, avand in vedere implicatiile ei ii poate mobiliza pe toti romanii.

Rosia Montana reprezinta cauza statului de drept real, in care nu se creeaza legi pentru interese particulare, cauza conservarii naturii pana cand tehnologia ne va permite sa o exploatam fara a o distruge complet, cauza interesului public mai presus de cel particular, cauza transparentei in guvernare, cauza solutiilor sustenabile inainte de profitabile si as putea continua cu inca cincisprezece mii de variante pentru ca fiecare om din piata publica are interpretarea sa, pe cat de personala pe atat de corecta in acelasi timp, despre legea lui Gabriel, cum imi place mie sa o numesc.

Momentan doar o masa mica de electori au constientizat insa cauza si de aceea protestele in mod cert trebuie continuate. Trebuie continuate pana cand in strazi vor fi un numar suficient de oameni care sa aiba insemnatate electorala. Atunci vom avea si un posibil efect. Pana atunci suntem masa de manevra pentru propaganda si nimic mai mult.

Aparate? Da, ar fi bine sa fie aparate de jurnalisti integri impotriva sintagmei “revolutia hipsterilor” care dezarmeaza prin elitism si superficialitate adolescentina, de jandarmi impotriva celor ce vor veni, daca vor veni, sa strice calitatea protestelor prin violenta fizica si verbala si de Dumnezeu impotriva frigului care se apropie vertiginos, ca nu puteam si noi sa protestam pasnic primavara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.