613

Sunt 613 porunci in vechiul testament. Aceasta cifra impresionanata de reguli a aparut in timp deoarece oamenii, timp de 6-10 mii de ani, au fost incapabili sa isi foloseasca mintea si sa discearna singuri ceea ce se intampla sau ce trebuie sa faca pe baza setului originar de porunci, cele 10 de pe tablete.

Imaginati-va o clipa in locul profetilor din vechime. Acestia, oameni cu mintea destupata, erau atat de tare inaintea vremurilor lor incat probabil ca alegeau calea profetiei si ca modalitate de supravietuire in societatea aceea. Desigur unii erau alesi in mod specific de Dumnezeu insa aveau calitati intrinseci cum ar fi intelepciunea pe care trebuiau sa le foloseasca cand aparea o situatie. Cum spuneam, imaginati-va o clipa cu ce au avut de-a face acesti oameni in timp incat in cele 613 porunci avem interdictia de a face sex cu mama sau tata in funtie de gen, sora sau fratele in functie de gen, sotia tatalui,  fata sotiei tatalui, fata propriului fiu, propria fiica, fata fiicei tale, o femeie si fata ei, o femeie si fata fiului ei, o femeie si fata fetei ei, sora tatalui tau, sora mamei tale, sotia fratelui tatalui tau, sotia fiului tau, sotia fratelui tau, sora sotiei tale, un animal, cu un om de acelasi gen si cu sotia altuia. Pentru numele lui Dumnezeu trebuie sa iti spuna Dumnezeu toate variantele? Si dupa ce au facut efortul sa enumere pe proprie raspundere uneori ce este bine si ce este rau in ziua de astazi sunt criticati pentru ingustimea mintii lor, ce eroare!

Ganditi-va ce hoarde de incuiati populau campurile sterpe si uscate ale acelei lumi din care ne tragem astazi seva moralei noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.