Limba româna

Limba romana este cea mai mare avutie a acestui popor.

Nu aurul – o conventie lipsita de valoare intrinseca.
Nu gazele – energie oprtunista care sacrifica viitorul pe altarul hedonismului prezent.
Nu campiile fertile – acum parloage la metru patrat.
Nu fostele paduri intinse – lumina furata cu drujba.
Nu frumusetea simpla, efemera si necizelata a femeilor romance.

Limba romana. Este o limba aproape perfecta, o limba care poate fi scrisa fonetic cu o exactitate uriasa – de peste 90%. O limba care are posibilitati uriase de inglobare a oricarui cuvant strain si o limba care a avut “norocul” sa fie standardizada acum peste o suta de ani de academicieni care au fost in primul rand oameni si apoi invatati, dar care au folosit faptul ca erau invatati ca sa fie intai oameni.

A vorbi si a scrie corect nu inseamna sa te rusinezi daca faci un dezacord sau daca pui o virgula unde nu trebuie. Nu inseamna a-ti impauna prin cuvinte lungi discursul si nici frica de cratima. Inseamna a simti o bucurie ca poti sa gandesti in romaneste, ca poti sa ii vorbesti iubitei, parintilor si prietenilor intr-o limba aproape perfecta, ca poti sa exprimi ceea ce simti in cea mai pura poezie din lume si ceea ce vezi cu o exactitate de care nici unul din celelalte popoare nu dispune. Inseamna ca poti sa te intelegi perfect cu orice om din orice colt al tarii chiar daca acela sau tu nu ati fost nici o zi la scoala.

Aceasta limba este poate singurul nostru argument real al identitatii nationale si in acelasi timp cea mai frumoasa si importanta creatie a acestui popor. Fii mandru de ea si foloseste-o!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.